Asbestdak ontmossen? Niet doen!

Veel mensen denken dat het ontmossen van een asbestdak een goede manier is om het dak schoon te maken en te beschermen tegen verdere aantasting. Helaas is dit niet het geval. Het is namelijk verboden om een asbesthoudende dak- of gevelbekleding te ontmossen. Waarom is dat zo? In deze blog leggen we het uit aan de hand van een voor-en-na project bij de familie D.W. uit Boortmeerbeek.

De familie D.W. had een verouderd asbestdak dat bedekt was met mos en vuil. Ze wilden graag het dak schoonmaken en in goede staat houden, dus dachten ze aan ontmossen. Gelukkig kwamen ze eerst bij Daklift terecht voor deskundig advies. Het team van Daklift vertelde hen dat het ontmossen van een asbestdak verboden is en dat het bovendien erg gevaarlijk kan zijn.

Ontmossen beschadigt namelijk het oppervlak van je dak, waardoor grote hoeveelheden asbestvezels kunnen vrijkomen. Deze vrije asbestvezels kunnen de omgeving vervuilen en vormen een mogelijk risico voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk om het dak niet te ontmossen en in plaats daarvan te kiezen voor een veilige en professionele aanpak.

Daklift heeft bij de familie D.W. het oude asbestdak van hun bijgebouw verwijderd en vervangen door een nieuw dak. Dit is altijd de beste optie, omdat een nieuw dak niet alleen veiliger is, maar ook beter isoleert en een mooiere uitstraling heeft. Daklift is gespecialiseerd in het plaatsen van nieuwe asbestvrije daken en biedt een totaalpakket van ontzorging. Van de sanering van uw oude asbestdak tot de plaatsing van uw nieuwe dak, en alles daar tussenin.

Als u ook toe bent aan een nieuw asbestvrij dak, schakel dan Daklift in voor een veilige en professionele aanpak. Onze ervaren asbestverwijderaars weten precies hoe ze uw oude dak veilig kunnen verwijderen en een nieuw dak kunnen plaatsen dat voldoet aan uw wensen.

Vraag vandaag nog een offerte aan en geniet van een veilig, geïsoleerd en mooi dak, zonder risico's voor uw gezondheid en die van anderen.

Recently Viewed

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Nee, dank je wel.