Wat zijn anti-condens dakplaten en hoe voorkomen ze vochtproblemen bij het vervangen van een asbestdak?

Bij het vervangen van een asbestdak is het niet alleen belangrijk om een veilig en duurzaam alternatief te kiezen, maar ook om mogelijke vochtproblemen te voorkomen. Een van de oplossingen hiervoor zijn anti-condens dakplaten. In dit artikel leggen we uit wat anti-condens dakplaten zijn, hoe ze werken en hoe DakLift deze gebruikt heeft bij het vervangen van het dak bij de familie D. uit Genk.

Anti-condens dakplaten zijn trapeziumvormige dakplaten die geschikt zijn voor hellende daken. Ze hebben aan de onderkant een vilt dat condensatie absorbeert en voorkomt dat er vocht ontstaat onder de plaat. Hierdoor wordt vochtproblemen aan de binnenzijde van het dak voorkomen. Anti-condens dakplaten worden meestal gebruikt als men het dak niet wil isoleren. Bij geïsoleerde dakplaten is condensvorming aan de binnenzijde van de plaat namelijk geen probleem.

Let wel op dat anti-condens dakplaten enkel gebruikt kunnen worden op daken met voldoende luchtcirculatie. Als dit niet het geval is, kan de anticondensdoek loskomen. Bij het vervangen van het dak van de familie D. uit Genk heeft DakLift hier uiteraard rekening mee gehouden. Het oude asbestdak van de garage is veilig verwijderd en vervangen door een nieuw dak met anti-condens dakplaten. Zo heeft de familie D. nu niet alleen een veilige dakbedekking, maar ook een dak dat vochtproblemen voorkomt.

Als u ook toe bent aan het vervangen van uw oude asbestdak en wilt weten welke dakplaten het meest geschikt zijn voor uw specifieke project, schakel dan DakLift in voor deskundig advies en professionele uitvoering. Ons ervaren team komt graag ter plaatse voor een plaatsbezoek en stelt een offerte op maat op. Zo geniet u binnenkort van een veilig, duurzaam en vochtvrij dak.

Contacteer ons voor een GRATIS offerte op maat.

Recently Viewed

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Nee, dank je wel.