Asbestdak vervangen door DakLift: het vernieuwde, veilige dak van een gerenoveerd tuinhuis, getransformeerd door een combinatie van professionele asbestsanering en dakrenovatie.

LOODS GENK

Oppervlakte 630 m²

Golfplaten verwijderd

Duurzame golfplaten

Lichtplaten

Duurzame keuze: een voormalig tuinhuis met asbestdak, nu stralend met een nieuw, veilig dak en een frisse lik verf, onderstrepend hoe renovatie en persoonlijke touch oude structuren nieuw leven inblaast.

Storm Beschadigt Asbestdak: Een Scenario dat Expertise Vereist

Toen een krachtige storm een boom op de loods van familie M. liet vallen, was de uitdaging enorm. Met 630m² aan ernstig beschadigde asbest golfplaten, vereiste deze klus de gespecialiseerde kennis en aanpak van DakLift. Dit project benadrukte niet alleen de noodzaak van professionele asbestsanering maar ook het belang van deskundig herstel om verdere milieuverontreiniging te voorkomen.


Specialistische Asbestsanering: Veiligheid Voorop

De eerste en belangrijkste stap in het herstelproces was het veilig verwijderen van de beschadigde asbesthoudende materialen. Ons team, uitgerust met persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en gebruikmakend van geavanceerde saneringstechnieken, zorgde voor een minutieuze verwijdering van het asbest en de omgevallen boom. Elke stap werd uitgevoerd volgens strikte veiligheidsprotocollen om kruiscontaminatie en verspreiding van asbestvezels in de omgeving te voorkomen.


Geavanceerde Reiniging: Stofzuiging met HEPA-filter

Na de sanering werd de gehele loods grondig gereinigd met een stofzuiger voorzien van een HEPA-filter. Deze filtertechnologie is essentieel om microscopisch kleine asbestdeeltjes, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, effectief te vangen en te verwijderen. Deze grondige reinigingsprocedure waarborgde dat de loods vrij was van asbestresten, waardoor een veilige werkomgeving voor de familie M. en hun medewerkers gegarandeerd werd.


Nieuw Dak: Herstel met Oog voor Detail

Vervolgens installeerden we nieuwe golfplaten naturel, aangevuld met lichtplaten om zonlicht binnen te laten en de binnenruimte te verhelderen. Bij de montage werd speciale aandacht besteed aan plooiwerk, nokken en windveren, om zowel de structurele integriteit als de esthetische waarde van het herstelde dak te verzekeren. Dit precisiewerk zorgde voor een naadloze afwerking en duurzaam herstel van het dak, volledig afgestemd op de specifieke behoeften van de loods.


Kiezen voor DakLift: Expertise in Asbestsanering en Dakherstel

Dit project onderstreept de expertise van DakLift in het navigeren van complexe saneringsprocessen en het uitvoeren van hoogwaardige dakherstelwerkzaamheden. De combinatie van veilige asbestverwijdering, geavanceerde reinigingsmethoden en deskundige dakrenovatie toont onze toewijding aan het leveren van uitstekende service, met strikte naleving van veiligheids- en gezondheidsnormen.


Heeft u te maken met asbestschade of bent u in nood door onvoorziene omstandigheden? Vertrouw op DakLift voor een professionele, veilige en efficiënte aanpak. Ons team van experts staat klaar om elke uitdaging aan te gaan en uw eigendom te herstellen tot de veilige en functionele staat die u verwacht.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Nee, dank je wel.