Gezien👀 op TVL: Premie asbestverwijdering in combinatie met zonnepanelen 2022

Het is verboden om zonnepanelen,een overzetdak of andere constructies te plaatsen op een asbestdak of -gevel:

  • Bij de werken die daarvoor nodig zijn, wordt er geboord, geslepen en genageld in het asbesthoudende dak. Daardoor raken de onderliggende materialen vervuild met asbestvezels.

  • Een asbestdak onder een overzetdak blijft een bron van oud, sterk verweerd asbest. Het vormt een mogelijk risico voor de gezondheid en doet de waarde van uw woning dalen.

Maar wie investeert in het verwijderen van asbest in combinatie met het leggen van zonnepanelen op het dak van een niet-verwarmd niet-residentieel gebouw, kan hiervoor een premie krijgen.


Indien je voldoet aan de voorwaarden, heb je recht op een premie voor asbestdakverwijdering van 12 euro/ m2  (tot max. 50% van de factuur voor asbestverwijdering en - afvoer). 


Om van deze premie te kunnen genieten dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Saneren van een asbestdak en het plaatsen van nieuwe zonnepanelen.  

  • De nieuwe zonnepanelen worden geplaatst op het gesaneerde dak of op het dak van een ander gebouw op hetzelfde perceel.

  • Er moet een offerte voor de asbestverwijdering en asbestafvoer ondertekend zijn en een voorschotfactuur betaald zijn tussen 1/1/2022 en 31/12/2022. 

  • De zonnepanelen moeten uiterlijk op 31 december 2024 geplaatst zijn en tijdig aangemeld zijn bij Fluvius tussen 1 januari 2022 en 31 december 2024 en ten vroegste op de datum van de eerste factuur voor de asbestverwijdering. 

  • De nieuwe zonnepanelen moeten minstens 10% van het totale gesaneerde dak bedekken.  

  • In specifieke gevallen is deze premie combineerbaar met
  • de premie voor zonnepanelen niet-woongebouwen 2022 van max. 1500 euro, afzonderlijk aan te vragen bij Fluvius

  • de call groene stroom (let op: om in aanmerking te komen voor steun via de call groene stroom moet eerst tijdens een callperiode een dossier ingediend en goedgekeurd zijn vooraleer men mag overgaan tot de aankoop van de zonnepanelen).

Wil je je asbest dak laten vernieuwen om er zonnepanelen op te kunnen plaatsen?

Contacteer ons voor een GRATIS offerte.

 

Lees meer info over deze premie:

Website Vlaams Energie- en Klimaatagentschap: https://www.energiesparen.be/premie-asbestverwijdering-in-combinatie-met-zonnepanelen-2022

Website TVL: https://bit.ly/premieasbestdak

Recently Viewed

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Nee, dank je wel.