Asbestvrij van je tuin genieten

Met de zomer in het land kunnen we volop van onze tuin genieten. Helaas kan een asbesthoudend dak de pret bederven, zonder dat je er iets van merkt. Asbestdaken zijn ook oude en verweerde daken, waarvan er veel asbestvezels zijn losgekomen. In combinatie met, een soms welkom briesje, worden deze schadelijke vezels in de lucht verspreid.


Waarom precies is dit gevaarlijk voor je gezondheid? Asbest is een verzamelnaam voor zes in de natuur gevormde mineralen met een vezelstructuur. Als losse asbestvezels worden ingeademd lopen zij vast in de kleine luchtwegen en longblaasjes. Daar worden de kleine vezels opgenomen door macrofagen (opruimcellen). Vezels die hiervoor te groot zijn, kunnen gaan migreren (wandelen) in de weefsels. Ook kunnen zij zich via de lymfebanen verspreiden en zo terechtkomen op plaatsen ver verwijderd van de kleine luchtwegen.

Wat zijn de symptomen van asbestlongen?

De eerste symptomen verschijnen vaak pas tientallen jaren na de blootstellingen aan asbest. De symptomen die bij asbestziekten voorkomen zijn oa: moeilijkheden bij het ademhalen, hoesten, pijn op de borst,... Asbestziekten zijn niet of nauwelijks te genezen.

Asbestvezels zijn praktisch onzichtbaar voor het blote oog en het dragen van een mondkapje is onvoldoende om u te beschermen. De asbestvezels zijn namelijk zo minuscuul klein dat deze niet door een stofmasker worden tegengehouden. Schakel dan ook een erkende asbestverwijderaar in om deze klus vakkundig te klaren. 

Wil je ook zorgeloos van je tuin genieten?

Contacteer ons voor een GRATIS offerte.Wij komen persoonlijk langs, meten je dak op en doen een concreet voorstel.

Recently Viewed

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Nee, dank je wel.